Aangelopen havens

Dat we tijdens onze optredens niet alleen onszelf maar vooral het publiek willen vermaken, mag duidelijk zijn. Door sfeer te brengen en gezelligheid. In de juiste harmonie, altijd goed gestemd om de juiste snaar te raken. Hieronder vind je een opsomming van alle mogelijke optredens die wij verzorgden vanaf het moment dat de huidige bemanning deel uitmaakte van Reederij Overtuygt.

2018

1 april, ’t Rozenknopje, Eindhoven. Ons eerste optreden in 2018 vond plaats in het Rozenknopje, een van de oudste café’s in Eindhoven, in het mooie, karakteristieke zaaltje boven het café. Van meet af aan zat de sfeer er goed in, niet in de laatste plaats dankzij het voortreffelijke geluid dat Emile Bedaux, onze technicus, weer wist te realiseren. Dat mag ook wel eens genoemd worden. De zaal was goed gevuld, zowel met oude bekenden als nieuw publiek. 

24 juni, Valkenswaard Volkoren. Het eerste festival vorig jaar bleek een dusdanig succes, dat de Stichting Guineeja voor dit jaar 22 koren uitnodigde voor deelname aan de tweede manifestatie. Dankzij de uiteenlopende genres verzorgden de vele honderden zangers en zangeressen, al dan niet muzikaal ondersteund, een gevarieerd programma in het gezellige centrum van het oer Brabantse dorp. Ook wij waren dit jaar weer van de partij om onze muzikale bijdrage te leveren aan het goede doel van Stichting Guineeja.

2017

29 januari, Shanty Café, Trafalgar Pub, Eindhoven. Ons eerste optreden dit jaar vond plaats tijdens een door onszelf georganiseerd Chanty Café in deze traditionele Engelse Pub. Dankzij de samenwerking met Chanting Lads uit Zaltbommel werd het een onvergetelijke middag, voor onszelf en voor het publiek. De sfeervolle ambiance van The Trafalgar Pub, een van de oudste etablissementen in Eindhoven, heeft die middag zeker aan het succes bijgedragen.

18 maart, muziekevenement, culturele uitwisseling China-Nederland, Gemert. Een unieke avond. Op uitnodiging van de Chinese cultureel detaché in Nederland namen wij deel aan dit onvergetelijke evenement, te midden van Chinese studentenorkesten en Nederlandse ensembles die om beurten hun beste muzikale beentje voor zetten. Wij zorgden voor de nodige afwisseling met een aantal shanties, die a capella een mooi contrast vormden met het spetterende koperwerk en de swingende arrangementen van de verschillende orkesten.

Vocaal intermezzo in het muziekcentrum van Gemert

28 april, Shanties aan de Maas, De Artiest, Lith. Ons eerste avondvullende optreden in een kleine, sfeervolle en…uitverkochte zaal. Het programma bestond uit vier blokken van drie kwartier. Dankzij het enthousiaste publiek werd het wederzijds een mooie avond. Wat ons betreft: voor herhaling vatbaar.

30 april, Shanty Café, Café Cambrisius, Horst. Een mooie en vooral ook gezellige zondagmiddag, niet in de laatste plaats vanwege de onvoorwaardelijke medewerking van onze collega’s van Ol’ Hands en The Whalers. Natuurlijk werd ook deze middag afgesloten met een enthousiaste samenzang door alle deelnemende shantygroepen.

Volop aandacht voor het zeemanslied tijdens de shanty middag in Café Cambrinus te Horst

25 juni, Valkenswaard Volkoren. De eerste editie van het Volkoren festival in het gezellige Brabantse Valkenswaard. Op elke straathoek en ieder plein, voor en op alle terrasjes, zingen de meest uiteenlopende koren en zanggroepen het samengedromde publiek met veel enthousiasme toe. Ieder bracht op heel eigen wijze en met een even eigen repertoire liederen over het wel en wee aan boord en wal.

Helaas, geen vinyl van Overtuygt in de platenbakken. Wel publiek dat op het terras van live muziek weet te genieten. Ook in Valkenswaard.

29 juli, optreden met Chinese muziekverenigingen, Gaviolizaal, Helmond. Een gelijksoortig optreden als op 4 februari, in het kader van culturele uitwisseling tussen China en Nederland.

10 september, Deining Festival, Heusden. Een mooie, muzikale dag in het kunstenaarsstadje Heusden. Een prachtige en passende ambiance voor het brengen van shanties, met veel  belangstellend publiek.

11 september, videopnames voor youtube door Rednose Rudolphe. De opnames vonden plaats in Grand Café Sax, hartje Veghel, onder de bezielende leiding van Rudolf Cornelissen, alias Rednose Rudolphe (What’s in the name?). Je kunt de opnames zien en beluisteren op youtube of via de link op onze homepage. Wij zijn er trots op. We hopen dat je daar in mee kunt gaan.

30 september, Shanties aan de Volkerak, Havenkantoor WSV, Oude Tonge. Wederom een avondvullend programma. Voor een klein publiek weliswaar, want voor een watersportvereniging viel het tijdstip buiten het seizoen. Maar dat kon de pret niet drukken. Want daardoor kregen we volop gelegenheid tussen de blokken door met het publiek te praten over shanties en andere, al dan niet muzikale onderwerpen.

Oude Tonge op zijn smalst…

3 oktober, opnamesessie met ed van Otterdijk en Riardo Overman. Uitgangspunt was het opnemen van 1, hooguit 2 shanties. Het werden er uiteindelijk 12, dankzij de enthousiaste en professionele begeleiding van Ricardo en Ed. En, we waren goed bij stem. De resultaten vind je her en der verspreid over onze site. Zo kun je tijdens je bezoek naar fragmenten luisteren van elke shanty die we daar hebben opgenomen.

Een en al oor voor de professionele aanwijzingen van Ed van Otterloo tijdens de opnamesessie in de studio van Ricardo Overman

 

(Visited 446 times, 1 visits today)