Agenda

 

Onze inzet blijft veelzijdig, geen zee gaat ons te hoog. Zo organiseren we eigen optredens, de zogenaamde shantycafe’s doorgaans in samenwerking met andere shantygroepen. Bovendien worden we gevraagd voor avondvullende concerten of om deel te nemen aan lokale shantyfestivals. Ten slotte worden we geprogrammeerd voor verschillende, vaak uiteenlopende festiviteiten. Ben je ge├»nteresseerd, neem dan contact op met Willem Kors. Of beter nog, bezoek een van onze aanstaande optredens. Voor waar en wanneer verwijzen wij je graag naar onze agenda hieronder.

Agenda 2024

Zondagmiddag 17 maart, Saint Patrick’s Day 2024, Veghel

Saint Patrick’s day is de nationale feestdag van Ierland, Noord Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. Jaarlijks herdenkt men hier op 17 maart Saint Patrick als beschermheilige van het land. Deze dag wordt ook groots gevierd in de Verenigde Staten en Australi├ź, landen waar destijds veel Ieren naar emigreerden. Het feest wordt uitbundig gevierd, met grote optochten, kermissen en vuurwerkshows. In New York vindt de oudste en grootste parade ter wereld plaats. De dag is vooral groen gekleurd, zeker wat kleding betreft. Maar ook traktaties en allerlei dranken worden in deze kleur geserveerd. Hier en daar wordt zelfs het water van kanalen, grachten en rivieren groen gekleurd. De traditie schrijft verder voor dat diezelfde dag de Ierse premier en de president van de V.S. elkaar ontmoeten, ondermeer om de voortgang van het Noord Ierse vredesproces te bespreken. Daarnaast is er in andere landen inmiddels een groeiend aantal mensen, ook zonder Ierse achtergrond, dat deze dag viert. (Informatie uit Wikipedia)

Ook in Veghel viert men Saint Patrick’s Day, onder andere met een shantyfestival dat plaats vindt op verschillende podia in de stad gedurende de hele middag. Naast de Heren van het Atelier, de Strawberrysailor Singers en de Kabelgat Ramblers is Overtuygt van de partij. Het programma begint om 14.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Dus, kom dat zien, kom dat horen!

 

(Visited 183 times, 1 visits today)