WELKOM AAN BOORD

Shantygroep Reederij Overtuygt zingt een internationaal repertoire originele shanties. Authentieke zeemansliederen die gezongen werden aan boord van de oude dwarsgetuigde zeilschepen, op de wilde vaart, tijdens de visserij of walvisjacht en op marineschepen.

Ze beschrijven het werken en leven aan boord. Soms ritmisch om het gezamenlijke, vaak eentonige werk te begeleiden, dan weer melodieus, verhalend over het zeemansbestaan, over heldendaden uit een roemrucht verleden, het verlies van kameraden onderweg of heimwee naar de met drank overgoten liefdesnacht in het laatst bezochte hoerencaf├ę.

Reederij Overtuygt brengt deze liederen op een indringende en geheel eigen wijze ten gehore. Met veel enthousiasme, de nodige ernst of met gepaste humor, meerstemmig en meertalig. Waar nodig voorafgegaan door een korte en bondige uitleg van het lied.

Wil je genieten van een gloedvol en even overtuigend optreden, raadpleeg dan onze agenda. En mocht je ambities hebben om programmatisch met ons in zee te gaan, neem dan contact op met Willem Kors via onze contactpagina. Je kunt bij hem terecht voor boekingen, de programmering en alle overige informatie.

(Visited 235 times, 1 visits today)